Jauniešu koris “Balsis” aicina uz Ziemassvētku koncertiem

Jauniešu koris BALSIS aicina savus mīļos klausītājus un visus interesentus uz ikgadējiem Ziemassvētku koncertiem Sv. Pestītāja (Anglikāņu) baznīcā. Kā ierasts koncerta apmeklētājiem arī šoreiz būs iespēja ne tikai klausīties, bet arī piedalīties koncertos, kopīgi dziedot Ziemassvētku dziesmas, baudot karsto dzērienu un kora dziedātāju pašu rokām ceptās piparkūkas. Šādi koncerti notiks jau divpadsmito gadu.
Šoreiz programmas pirmajā daļā īpašs notikums – kanādiešu komponista Peter-Anthony Togni „Missa Liberationis” pirmatskaņojums klātesot pašam autoram. Darbs ir speciāli rakstīts Jauniešu korim BALSIS, tādējādi turpinot 2009. gadā uzsākto projektu Missa a cappella.
Savukārt koncerta otrajā daļā koris kopā ar stīgu ansambli atskaņos fragmentus no Valta Pūces cikla „Gadalaiki”, „Ziemas ceļi”, kā arī dziesminieks Goran Gora priecēs klausītājus ar speciāli šim koncertam sagatavotu programmu. Koncertā piedalīsies ērģelniece Kristīne Adamaite, stīgu ansamblis, kopā ar kori un klausītājiem izdziedot tradicionālās Ziemassvētku dziesmas.
Koncerti notiks: 22. un 23. decembrī plkst. 20.00 un 25. decembrī plkst. 23.00 Rīgas Sv. Pestītāja (Anglikāņu) baznīcā (Anglikāņu ielā 2a). Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs, kā arī pirms pasākuma koncerta norises vietā. Biļešu cenas – Ls 5.00 un Ls 2.00 pensionāriem (biļešu skaits ierobežots).
Ziemassvētku koncerti notiks ar Rīgas domes, Rīgas domes Izglītības, Kultūras un Sporta departamenta, SIA „MOORA”, RKTMC „Mazā Ģilde”, Rīgas Sv. Pestītāja baznīcas, SIA „Latviešu sapnis”, Mūzikas un mākslas attīstības fonda „Balsis” atbalstu un VAS „Latvijas Dzelzceļš”.

 



 

 

Avots: www.balsis.lv
Par autoru

Rīts.lv, Latvijas kultūras portāls © 2024 Visas tiesības paturētas