Bārmeņu konkursi izstādē Riga Food 2011



Izstādē “Riga Food 2011” tiksies labākie pavāri, konditori, bārmeņi un vīnziņi, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā un oriģinalitātē un cīnītos par galvenajām balvām konkursos un sacensībās, kuru vērošana ir izzinošs, aizraujošs un pārsteigumu pilns notikums gan profesionāļiem, gan ikvienam gardēdim.

7. septembrī plkst.11:00 konkursā "Gada konditorejas uzņēmums 2011" tiks noskaidrots, kura Latvijas konditoreja gatavo izcilākās tortes, kā arī mazās formas konditorejas izstrādājumus. Šī gada konkursa tēma – konditorejas meistarstiķis.

8. septembrī, plkst.12.00 notiks 2011. gada Latvijas Vīnziņu konkursa fināls, kura dalībnieki sacentīsies dzirkstošā vīna pasniegšanā, stipro alkoholisko dzērienu un vīnu “aklajā” degustācijā, meklēs kļūdas dzērienu kartē, kā arī sniegs rekomendācijas ēdienu un dzērienu saderībā.

8. septembrī, plkst. 11:00, Ķīpsalā pulcēsies jaunie pavāri vecumā līdz 23 gadiem no visas Latvijas, lai, liekot lietā savu talantu, zināšanas un prasmes, cīnītos par titulu “Latvijas pavārzellis 2011”. Jaunie pavāri gatavos zupu, kuras pagatavošanā kā viena no sastāvdaļām jāizmanto kartupeļi, kā arī pamatēdienu, izmantojot vistu, ābolus un kartupeļus.

9. septembrī plkst. 10:00, notiks konkursa “Latvijas 2011. gada pavārs” fināls, kurā 8 labākie Latvijas pavāri gatavos auksto uzkodu no svaigas reņģes filejas un āboliem, kā arī pamatēdienu no truša, izmantojot arī topinambūru un spinātus.

9. septembrī, plkst.12:00 īpaši interesants solās būt bārmeņu konkurss "Gada karstākais kokteilis”, jo tajā dzērienu pavēlnieki varēs izmantot visas iespējamās atraktīvās kokteiļu karsēšanas vai sildīšanas metodes. Savukārt 10. septembrī notiks plašu popularitāti iemantojušais bārmeņu konkurss flair kategorijā jeb fleiringā.

10.septembrī, plkst.12:00-16:00 De Kuyper flair Latvia Cup 2011. Katra dalībnieka uzstāšanās laiks 5 minūtes, kuru laikā jāpagatavo divi kokteiļi – viens izmantojot working flair tehniku un otrs – exhibition flair tehniku.
Par autoru

Rīts.lv, Latvijas kultūras portāls © 2024 Visas tiesības paturētas